Maraton MTB Movilele Blăjelului – 2020

(pentru copii şi adulţi)

6 Septembrie 2020, localitatea Blăjel jud. Sibiu

Regulament

 1. 1. ORGANIZATORII ŞI REGULAMENTUL COMPETIŢIEI

Competiţia ”Maraton MTB Movilele Blajelului” (pentru copii şi adulţi) este organizata de către CS Next Sports în parteneriat cu Primăria Blăjel, Consiliul Judetean Sibiu, Directia Judeteană Sport și Tineret Sibiu, FRC şi are drept scop promovarea zonei, promovarea miscarii în aer liber, în mediul rural şi a unui stil de viaţă sănătos.

Participanţii la Competiţie sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile din prezentul Regulament al Competiţiei.

Regulamentul este întocmit şi va fi făcut public conform legislaţiei aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant la locul de desfăşurare al Competiţiei.

Prin participarea la această Competiţie, participanţii sunt de acord să respecte şi să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor şi condiţiilor prezentului Regulament şi al legislaţiei în vigoare aplicabile şi să semneze declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de către Organizatori cu ocazia înscrierii în ziua concursului, la momentul validării înscrierii.

 1. PERIOADA ŞI ZONA DE DESFĂŞURARE A COMPETIŢIEI

 Data şi locul desfăşurării Competiţiei:

Competiţia va avea loc în ziua de 6 Septembrie 2020, în localitatea Blăjel județul Sibiu.

Înscrierea, startul, sosirea în/din competiţie vor fi amenajate la coordonatele: 46.220723, 24.338166, precum și festivitatea de premiere.

Traseul de desfăşurare a competiției va fi însemnat cu bandă de delimitare şi va avea în anumite puncte stabilite anterior persoane din partea organizatorilor, comisari de traseu. Aceştia sunt responsabili pentru parcurgerea traseului în deplină siguranţă de către toţi competitorii, precum și cu respectarea de către concurenți a regulilor prevăzute în prezentul regulament.

Competiţia se desfăşoară conform mecanismului Competiţiei, aşa cum este aceasta detaliată în Secţiunea 3 din prezentul Regulament.

 

 1. MECANISMUL COMPETIŢIEI

3.1. Participanţii şi desfăşurarea Competiţiei

Această competiţie se adresează oricaror pasionaţi de miscare, oricărei persoane căreia starea de sănătate îi permite sa pedaleze pe una din distanţele menţionate.

Traseu 200m

 • 4-6 ani băieti
 • 4-6 ani fete

 

Traseu 1200 m

 • 7-9 ani băieti
 • 7-9 ani fete

 

Traseu 2400 m

 • 10-13 ani băieti
 • 10-13 ani fete

 

Traseu family 12 km:   

 • 10-11 ani masculin
 • 10-11 ani feminin
 • 12-13 ani masculin
 • 12-13 ani feminin
 • 14 – 18 ani masculin
 • 14 – 18 ani feminin
 • 19 – 29 ani masculin
 • 19 + feminin
 • Master 1 30 – 39 ani masculin
 • Master 2 40 – 49 ani masculin
 • Master 3 50+ masculin

 

Traseu mediu 30 km:

 • Cadeti 15 – 16 ani masculin
 • Juniori 17 – 18 ani masculin
 • Amatori 19 – 29 ani masculin
 • Master 1 30 – 39 ani masculin
 • Master 2 40 – 49 ani masculin
 • Master 3 50+ masculin
 • Open feminin

 

Traseu XCM 61 km:

 • Amatori 19 – 29 ani masculin
 • Amatori 19-29 ani feminin
 • Master 1 30 – 39 ani masculin
 • Master 2 40 – 49 ani masculin
 • Master 3 50+  masculin
 • Elite feminin
 • Elite masculin + U23
 • Master Feminin

 

Traseul de concurs va fi semnalizat de către organizatori prin benzi de delimitare (garduri/balize de semnalizare amplasate la intersecţiile cu diverse străzi adiacente) şi va fi supravegheat de comisari (arbitri) de cursă, amplasaţi în diferite puncte ale traseului.

3.2. Înscriere/PROGRAM

Pachetul de înscriere online va conține: nr.concurs, chip și baton energizant.

Inscrieri si ridicare kituri offline:

Sâmbătă, 5 Septembrie 2020 – 16:00 – 18:00 Înscrieri și ridicare kituri

 

Duminică, 6 Septembrie 2020

 1. 7:00 – 9:00 Înscrierea participanților
 2. 9:00 – 9:30 Validarea concurenților
 3. 9:45 Ședința tehnică
 4. 10:00 Start pe traseul XCM 61 km
 5. 10:05 Start pe traseul mediu 30km
 6. 10:10 Start pe traseul famyli 12 km
 7. 10:20 Start pe traseul de 2400 m
 8. 10:40 Start pe traseul de 1200 m
 9. 11:00 Start pe traseul de 200 m
 10. 16:00 Încheierea competiției și verificarea traseelor
 11. 16:00 – 16:30 Stabilirea clasamentului
 12. 16:45 Festivitatea de premiere

 

3.3. Declaraţia pe propria răspundere și ridicarea kiturilor

Toţi concurenţii vor completa şi semna o declaraţie pe propria răspundere că sunt apţi din punct de vedere medical pentru a participa la competiţie.

Pentru copiii participanţi la această competiţie unul dintre părinţi/tutore/reprezentant legal al acestora va completa şi semna o declaraţie prin care îşi vor da acordul pe proprie răspundere cu privire la participare şi vor declara că participantul (copil) este apt din punct de vedere medical pentru participarea la această competiţie.

Este interzisă participarea la competiție/eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se află sub influenţa acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare.

Persoanele care vor încălca aceste prevederi vor fi îndepărtate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de poliție, dacă va fi cazul.

La traseul family unde participă un adult și un copil, este interzisă împingerea sau tractarea acestuia. În caz contrar se trece la procedura de descalificare.

3.4. Echipament şi condiţii de concurs. Numere de concurs

Concurenţii vor participa la competiţie folosind propriul echipament. Se recomandă concurenţilor să poarte echipament corespunzător condiţiilor meteorologice de la ora de desfăşurare a competiţiei.

Este obligatorie folosirea castii de protecție.

Se recomanda următorul echipament:

– bidon cu apa

– batoane energizante sau geluri energizante

– haina de ploaie/vant

– telefon mobil

– doua camere de rezerva

– o pompa

Numerele de concurs vor fi puse la dispoziţie de către organizatori şi se vor înmâna concurenţilor după completarea şi semnarea declaraţiilor pe propria răspundere.

Numerele de concurs se vor amplasa în zona din față a bicicletei, astfel încât să fie vizibile.

3.5. Stabilirea rezultatelor

Clasamentul pentru fiecare categorie se face în ordinea sosirii fiecărui participant.

Se vor întocmi clasamente separate pe fiecare categorie de la fiecare probă.

Organizatorii își rezervă dreptul de a comasa o categorie dacă aceasta are mai puțin de 5 concurenți.

3.6. Arbitrii de traseu

În diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasaţi comisari de cursă (arbitri de traseu) care vor supraveghea respectarea traseului și a prezentului regulament de către concurenţi, iar în zona start/sosire vor înregistra fiecare trecere a concurenţilor prin punctul respectiv. La sfârşitul cursei, aceste date vor fi cumulate şi se va verifica numărul de treceri ale fiecărui concurent prin punctele respective.

Dacă un comisar de cursă va observa o tentativă de ”tăiere” (scurtare sau abatere) a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat.

Pe parcurusul celor 3 trasee vor fi amenajate 5 puncte de alimentare, unde se vor gasi apă, fructe, glucoza, etc.

Pe traseu vor mai fi și alte 7 puncte de control și hidratare care vor fi marcate corespunzator și vor fi vizibile.

3.7. ANUNŢAREA ŞI ÎNMÂNAREA PREMIILOR

3.8. Titluri şi premii

Vor fi premiate locurile 1, 2 şi 3 la masculin de la fiecare categorie menţionată și open feminin/fiecare traseu.

 

 1. CONDIŢII ADMINISTRATIVE

4.1. Condiţii administrative (pe timpul curselor)

Organizarea evenimentului revine, organizatorului CS Next Sports si Primaria Blajel care se ocupa de implementarea evenimentului şi care pune la dispoziţie arbitrii şi voluntarii necesari bunei desfăşurări a competiţiei.

Pe durata desfăşurării cursei, participanţii nu pot părăsi traseul  şi nici nu îl pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative, respectând şi culoarul de delimitare trasat de către organizatori şi marcat cu bandă. Participanţii care renunţă la cursă pe parcursul competitiei sunt rugaţi să se prezinte în zona Start/Sosire pentru a anunţa arbitrul de traseu din acea locaţie despre acest abandon.

Competiţia va beneficia de asistenta medicala pentru cazuri de accidentări care se va afla în apropierea zonei de start/sosire.

 

4.2. Condiţii administrative (generale)

În conformitate cu legislaţia în vigoare, Organizatorii vor face publice numele câştigătorilor şi premiile acordate în cadrul acestei Competiţii. Lista câştigătorilor va fi publicată după data evenimentului pe site-ul https://nextsports.ro/.

Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor cu caracter personal.

Ca atare, Organizatorii se angajează să păstreze confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale participanţilor/ câştigătorilor la prezenta Competiţie şi să le utilizeze conform prezentului Regulament, al declaraţiei participanţilor pe propria răspundere şi legislaţiei în vigoare.

Concurenţilor le este interzisă aruncarea oricăror resturi, gunoaie în zona de desfăşurare a competiţiei sub sancţiunea descalificării din competiţie. Aceştia vor putea folosi fie coşurile de gunoi amplasate în parc sau sacii menajeri puşi la dispoziţie de către organizatori în zona de start/sosire. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deşeurilor şi depunerea acestora în containerele aflate în zonă.

Este interzisă participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se află sub influenţa acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare. Persoanele care vor încălca aceste prevederi vor fi îndepărtate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de poliție, daca va fi cazul.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii competiţiei.

Este obligatoriu trecerea pe la fiecare punct de control.

TOTI CONCURENTII CARE ABANDONEAZA SUNT OBLIGATI SA ANUNTE ABANDONUL LA PRIMUL POST DE CONTROL SAU LA LINIA DE SOSIRE.

Atenție!

IN CAZ DE PLOAIE TRASEUL POATE FI DEOSEBIT DE DIFICIL DATORITA NOROIULUI.

25 % DIN LUNGIMEA TRASEULUI NU POATE FI PARCURSĂ CU NICI UN FEL DE AUTOTURISM.

Sfatul organizatorului: urca repede și coboară fără să riști!!! – pentru că nu merită.

Traseele pe care se desfasoara concursul, in caz de precipitatii vor avea un grad de dificultate deosebit de ridicat. Pe traseu pot să apară căruțe sau diferite animale salbatice sau câini ciobănești.

In cazul în care se produc accidente tehnice sau de altă natură, vă rugăm să sunați la numerele de telefon scrise la baza nr. de concurs, sau să vă deplasați până la primul post de control , de unde veți fi recuperat de echipele tehnice.

 

 

 1. Înscrieri

Înscrierile participanţilor online la eveniment  încep în  data  de  01.12.2019  pe  pagina  oficială  a  concursului: https://nextsports.ro/ şi se încheie în data de 04.09.2020 ora 24:00.

Înscrierile offline la eveniment se vor face în data de 05.09.2020, între orele: 16:00 – 18:00, precum și în data de 06.09.2020 intre orele 7:00 – 9:00, dar recomandam inscrierea online datorita Covid 19.

 

 1. Cronometrare

Evenimentul va fi cronometrat electronic, cu cip-uri de unica folosință.

 

 1. Ridicarea pachetului de concurs și a numerelor

Verificarea licențelor (elite) și preluarea numerelor de concurs se va face sâmbătă 5 Septembrie, între orele 18:00 -20:00, la secretariatul competiției aflat în fața Căminului Cultural din Comuna Blăjel (46.2113952,24.32209).

 

 1. Echipament
 • Bicicleta trebuie sa fie una de tip MTB și sa fie în stare bună de funcționare.
 • Casca este obligatorie
 • Numărul de concurs este obligatoriu și va fi fixat pe ghidonul bicicletei, în partea din fată.

 

 1. Minim de participanți

Dacă la o categorie nu vor fi minim 5 participanți aceasta se va comasa cu o categorie superioară.

 

 1. Zone de alimentare / asistență tehnică

Evenimentul va avea integrate cinci zone de alimentare și șapte zone de control și hidratare

 

 1. Zona de start

Zona de start va fi amenajată în fața Bisericii Ortodoxe Blăjel, str. Viilor nr. 2 (https://www.google.ro/maps/place/Biserica+Ortodoxa+Blajel/@46.2093905,24.3287193,17z/data=!4m5!3m4!1s0x474b8deb06ee9b25:0xdd77f740f48cd659!8m2!3d46.2102672!4d24.3277699)

 

 1. Durata:
 • Traseu family 12 km – 2 ore
 • Traseu mediu 30 km – 4 ore
 • Traseu XCM 62 km – 7 ore

 

 1. Servicii/ facilități disponibile la zona de start
 • Asistență medicală
 • Zona de alimentare și hidratare
 • Toalete
 • Spălare biciclete

 

 1. Procedura de start

Vor exista starturi separate pentru fiecare categorie:

 • 10:00 Start pe traseul XCM 61 km
 • 10:10 Start pe traseul mediu 30km
 • 10:20 Start pe traseul family 12 km
 • 10:40 Start pe traseul de 2400 m
 • 10:50 Start pe traseul de 1200 m
 • 11:00 Start pe traseul de 200 m

 

Programul evenimentului

Sâmbătă, 05 Septembrie 2020

 • 16:00 – 18:00 Înscrieri și ridicare chituri

 

Duminică, 06 Septembrie 2020

 1. Înscrierea participanților ora 7:00 – 9:00
 2. Validarea concurenților: 9:00 – 9:30
 3. Ședința tehnică: 9:45
 4. 10:00 Start pe traseul XCM 62 km
 5. 10:10 Start pe traseul mediu 30km
 6. 10:20 Start pe traseul family 12 km
 7. 10:40 Start pe traseul de 2400 m
 8. 10:50 Start pe traseul de 1200 m
 9. 11:00 Start pe traseul de 200 m
 10. Încheierea competiției și verificarea traseelor: ora 16:00
 11. Stabilirea clasamentului: ora 16:00 – 16:30
 12. Festivitatea de premiere: ora 16:45

Observație

La antrenamentul oficial sportivii sunt obligați să poarte numerele pe ghidon.

 1. Premii

Se vor acorda premii primilor trei concurenţi pe fiecare categorie de vârstă (băieţi şi fete):

 • diplome
 • medalii
 • produse și vouchere de la sponsori

Urgențe

Numere de urgență. Pentru orice tip de urgență în timpul concursului, sunt la dispoziție numerele de telefon: 0740090687 sau 0724043169. Aceste numere se regăsesc și pe numărul de concurs.

Abandonul. În caz de abandon participantul se angajează să trimită un SMS la numerele de urgență menționate pe numărul de concurs, prin care anunță numărul, numele și motivul abandonului.

Accidentele. În caz de accidentare, intervenția se face conform planului de intervenții în caz de urgență, agreat și semnat de echipajul medical prezent la eveniment. Participanții vor oferi prioritate vehiculelor de intervenție și ATV-urile oficiale. Acestea oferă suport medical și logistic.

Cel mai apropiat spital: Spitalul Municipal Mediaș (str. Cloșca nr. 2, Mediaș, Jud. Sibiu)

Telefon: 0269/842550

Posibilități de cazare:

 1. Camping Două Lumi, Blăjel – https://www.doualumi.com/ro/ (1km până la zona de start)
 2. Bassen Pension – http://www.bassen.ro/index.php?id=6&L=0 (6km până la zona de start)
 3. Casa Bazna – http://www.casabazna.ro/ (6km până la zona de start)
 4. Pensiunea Polyana Bazna – https://www.turistinfo.ro/bazna/cazare-bazna/pensiunea_polyana___secretul_multumirii__mariana-c45414.html (6km până la zona de start)
 5. Hotel Dobsi – http://www.statiuneabazna.ro/ (6km până la zona de start)
 6. Hotel Expro – http://www.bazna.ro/ (6km până la zona de start)
 7. Hotel Dennis – https://www.dennishotel.ro/?page_id=73 (11km până la zona de start)
 8. Hotel Edelweiss – http://www.edelweissmedias.ro/ (12km până la zona de start)

 

Contact organizatori:

Cosmin Vandor – 0740090687

Adrian Vandor – 0751044661

e-mail: csnextsports@gmail.com