Maraton MTB Movilele Blajelului – 2018

(pentru copii şi adulţi)

30 iunie 2018, localitatea Blajel jud. Sibiu

Regulament

 1. ORGANIZATORII ŞI REGULAMENTUL COMPETIŢIEI

Competiţia ”Maraton MTB Movilele Blajelului” (pentru copii şi adulţi) este organizata de către CS Next Sports in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Blajel, Consiliul Judetean Sibiu, Asociatia Sportul pentru toti, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Sibiu şi are drept scop promovarea zonei, a miscarii în aer liber şi a unui stil de viaţă sănătos.

Participanţii la Competiţie sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile din prezentul Regulament al Competiţiei.

Regulamentul este întocmit şi va fi făcut public conform legislaţiei aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant la locul de desfăşurare al Competiţiei.

Prin participarea la această Competiţie, participanţii sunt de acord să respecte şi să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor şi condiţiilor prezentului Regulament şi al legislaţiei în vigoare aplicabile şi să semneze declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de către Organizatori cu ocazia înscrierii în ziua concursului, la momentul validării înscrierii.

 1. PERIOADA ŞI ZONA DE DESFĂŞURARE A COMPETIŢIEI

2.1. Data şi locul desfăşurării Competiţiei:

Competiţia va avea loc în ziua de 30 iunie 2018, în localitatea Blajel judetul Sibiu.

Inscrierea, startul, sosirea în/din competiţie vor fi amenajate in fața Bisericii Ortodoxe din str. Viilor nr. 2, precum si festivitatea de premiere.

Traseul de desfăşurare a întrecerilor va fi însemnat cu bandă de delimitare şi va avea în anumite puncte stabilite anterior persoane din partea organizatorilor, comisari de traseu. Aceştia sunt responsabili pentru parcurgerea traseului în deplină siguranţa de către toţi competitorii, precum și cu respectarea de către concurenți a regulilor prevăzute în prezentul regulament.

Competiţia se desfăşoară conform mecanismului Competiţiei, aşa cum este acesta detaliat în Secţiunea 3 din prezentul Regulament.

 1. MECANISMUL COMPETIŢIEI

3.1. Participanţii şi desfăşurarea Competiţiei

Această competiţie se adresează oricaror pasionaţi de miscare, oricărei persoane căreia starea de sănătate îi permite sa pedaleze pe una din distanţele menţionate.

Competiţia va cuprinde 5 trasee:

 1. 200m
 2. 600m
 3. 12 Km
 4. 30 km
 5. 52 Km

Categorii de vârstă :

Traseu 200m

 • 4-6 ani

Traseu 600m

 • 7-9 ani
 • 10-13 ani

Traseu 12 km:

 • 14- 17 ani
 • 18 – 29 ani
 • 30 – 39 ani
 • 40 +

Traseu 30 km:

 • 14 – 17 ani
 • 18 – 29 ani
 • 30 – 39 ani
 • 40+

Traseu 52 km:

 • 18 – 29 ani
 • 30 – 39 ani
 • 40 +

Traseul de concurs va fi semnalizat de către organizatori prin benzi de delimitare (garduri/balize de semnalizare amplasate la intersecţiile cu diverse străzi adiacente) şi va fi supravegheat de comisari (arbitri) de cursă, amplasaţi în diferite puncte ale traseului.

3.3. Înscriere/PROGRAM

Pe traseele de 200m și 600m înscrierile se fac la fața locului și sunt gratuite.

Pe traseele de 12km, 30km și 52km înscrierile se fac online sau ofline la magazinul ATTY BIKE MED din Medias pe str. Soseaua Sibiului nr.134

Pensionarii beneficiaza de gratuitate.

Taxe de participare:

-din data 19.03.2018-19.04.2018 pentru varstele 14-17 ani – 30 ron, 18-40+ani – 40ron

– din data 20.04.2018-20.05.2018 pentru varstele 14-17 ani – 40 ron, 18-40+ani – 50ron

– din data 21.05.2018-27.06.2018 pentru varstele 14-17 ani – 50 ron, 18-40+ani – 60ron

-din data 28.06.2018-30.06.2018 – 70 ron pentru toate categoriile de varsta

Primii 200 concurenți primesc un tricou eveniment.

Pachetul de inscriere online va contine: nr.concurs, chip, baton energizant si tricou eveniment.

Pentru copii cu varste cuprinse intre 5 – 13 ani, inscrierea se va face la fata locului.

Vineri 29 iunie

-17:00 – 21:00 Înscrieri la fața locului, ridicarea numerelor de concurs și pachetelor de start

Sâmbătă 30 Iunie

– 7:30 – 9:00 Înscrieri la fața locului, ridicarea numerelor de concurs și pachetelor de start

9:15 Sedință tehnică concurs MTB Movilele Blăjelului

9:30 START MTB Movilele Blăjelului toate distanțele

3.4. Declaraţia pe propria răspundere și ridicarea kiturilor

Toţi concurenţii vor completa şi semna o declaraţie pe propria răspundere că sunt apţi din punct de vedere medical pentru a participa la competiţie.

Pentru copiii participanţi la această competiţie unul dintre părinţi/tutore/reprezentant legal al acestora va completa şi semna o declaraţie prin care îşi vor da acordul pe proprie răspundere cu privire la participare şi vor declara că participantul (copil) este apt din punct de vedere medical pentru participarea la această competiţie.

Este interzisă participarea la competiție/eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se află sub influenţa acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare.

Persoanele care vor încălca aceste prevederi vor fi îndepărtate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de poliție, dacă va fi cazul.

3.5. Echipament şi condiţii de concurs. Numere de concurs

Concurenţii vor participa la competiţie folosind propriul echipament. Se recomandă concurenţilor să poarte echipament corespunzător condiţiilor meteorologice de la ora de desfăşurare a competiţiei.

Este obligatorie folosirea castii de protectie.

Se recomanda urmatorul echipament:

– bidon cu apa

– batoane energizante sau geluri energizante

– haina de ploaie/vant

– telefon mobil

– doua camere de rezerva

– o pompa

Numerele de concurs vor fi puse la dispoziţie de către organizatori şi se vor înmâna concurenţilor după completarea şi semnarea declaraţiilor pe propria răspundere.

Numerele de concurs se vor amplasa în zona din fata a bicicletei, astfel încât să fie vizibile.

3.6. Stabilirea rezultatelor

Clasamentul pentru fiecare categorie se face în ordinea sosirii fiecărui participant.

Se vor întocmi clasamente separate pe fiecare categorie de la fiecare probă.

Organizatorii își rezervă dreptul de a comasa o categorie dacă aceasta are mai puțin de 5 concurenți.

3.7. Arbitrii de traseu

În diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasaţi comisari de cursă (arbitri de traseu) care vor supraveghea respectarea traseului și a prezentului regulament de către concurenţi, iar în zona start/sosire vor înregistra fiecare trecere a concurenţilor prin punctul respectiv. La sfârşitul cursei, aceste date vor fi cumulate şi se va verifica numărul de treceri ale fiecărui concurent prin punctele respective.

Dacă un comisar de cursă va observa o tentativă de ”tăiere” (scurtare sau abatere) a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat.

Pe parcurusul celor 3 trasee vor fi amenajate 4 puncte de alimentare, unde se vor gasi apa, fructe, glucoza, etc.

Pe traseu vor mai fi si alte 7 puncte de control si hidratare care vor fi marcate corespunzator si vor fi vizibile.

3.10. ANUNŢAREA ŞI ÎNMÂNAREA PREMIILOR

3.10.1. Titluri şi premii

Se vor premia toate categoriile de vârstă cuprinse în regulament cu:

-medalii, cupe, materiale și articole sportive  specifice

 1. CONDIŢII ADMINISTRATIVE

4.1. Condiţii administrative (pe timpul curselor)

Organizarea evenimentului revine, organizatorului CS Next Sports si Primaria Blajel care se ocupa de implementarea evenimentului şi care pune la dispoziţie arbitrii şi voluntarii necesari bunei desfăşurări a competiţiei.

Pe durata desfăşurării cursei, participanţii nu pot părăsi traseul  şi nici nu îl pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative, respectând şi culoarul de delimitare trasat de către organizatori şi marcat cu bandă. Participanţii care renunţă la cursă pe parcursul competitiei sunt rugaţi să se prezinte în zona Start/Sosire pentru a anunţa arbitrul de traseu din acea locaţie despre acest abandon.

Competiţia va beneficia de asistenta medicala pentru cazuri de accidentări care se va afla în apropierea zonei de start/sosire.

4.2. Condiţii administrative (generale)

În conformitate cu legislaţia în vigoare, Organizatorii vor face publice numele câştigătorilor şi premiile acordate în cadrul acestei Competiţii. Lista câştigătorilor va fi publicată după data evenimentului pe site-ul CS Next Sports.ro

Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor cu caracter personal.

Ca atare, Organizatorii se angajează să păstreze confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale participanţilor/ câştigătorilor la prezenta Competiţie şi să le utilizeze conform prezentului Regulament, al declaraţiei participanţilor pe propria răspundere şi legislaţiei în vigoare.

Concurenţilor le este interzisă aruncarea oricăror resturi, gunoaie în zona de desfăşurare a competiţiei sub sancţiunea descalificării din competiţie. Aceştia vor putea folosi fie coşurile de gunoi amplasate în parc sau sacii menajeri puşi la dispoziţie de către organizatori în zona de start/sosire. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deşeurilor şi depunerea acestora în containerele aflate în zonă.

Este interzisă participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se află sub influenţa acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare. Persoanele care vor încălca aceste prevederi vor fi îndepărtate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de poliție, daca va fi cazul.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii competiţiei.

Este obligatoriu trecerea pe la fiecare punct de control.

TOTI CONCURENTII CARE ABANDONEAZA SUNT OBLIGATI SA PREDEA CIPUL DE CRONOMETRARE LA PRIMUL POST DE CONTROL SI SA ANUNTE ABANDONUL LA LINIA DE SOSIRE.

Atentie!

IN CAZ DE PLOAIE TRASEUL POATE FI DEOSEBIT DE DIFICIL DATORITA NOROIULUI.

25 % DIN LUNGIMEA TRASEULUI NU POATE FI PARCURSA CU NICI UN FEL DE AUTOTURISM.

Sfatul organizatorului: urca repede si coboara fara sa risti!!! – pentru ca nu merita.

Traseele pe care se desfasoara concursul, in caz de precipitatii vor avea un grad de dificultate deosebit de ridicat. Pe traseu pot sa apara carute sau diferite animale salbatice sau caini ciobanesti.

In cazul in care se produc accidente tehnice sau de alta natura, va rugam sa sunati la numerele de telefon scrise la baza nr. de concurs, sau sa va deplasati pana la primul post de control , de unde veti fi recuperat de echipele tehnice.